Kista art

Vi vill se mer konst på Kistas gator och väggar. Kreativ förändring är en viktig del i en attraktiv stadsmiljö. Det ger liv, själ och bidrar till en trevligare plats att vara på. Med Kista Art vill vi lyfta fram all kreativitet och konstverk som finns i Kista och hur de bidrar till en positiv stadsutveckling.

pensel-ny_720

And the winners of Kista Open Art 2022 are... Magid Abdul-Kareem and Blobb.tv!

blobb.tv

En konstnär som jobbar i gränslandet mellan människa och pixel med måleri, animation och kod. För Kista Open Art kommer Blobb.tv att bidra med ett spännande konstverk som är baserat på AR (Augmented Reality) och anknyter både till Kistas techprofil och tävlingstemat Creative change. Konstverket kommer hela tiden att förändras när betraktaren använder sin mobiltelefon för att uppleva det.

"Precis som Kista är Blobb.tv:s verk i ständig förändring, vilket betraktaren kommer kunna uppleva med sin mobiltelefon."

Skärmavbild 2022-11-16 kl. 19.46.05
Skärmavbild 2022-11-16 kl. 18.45.15
Play
Skärmavbild 2022-11-16 kl. 18.38.27

"Steget vidare" av magid Abdul-karem

Kista-baserade Magid Abdul-Karem är inte bara konstnär, utan också utbildad sjuksköterska och energiingenjör. För Kista Open Art kommer Magid att ge ett kraftfullt visuellt uttryck för Kistas förändring genom verket "Steget vidare", som visar Kistas tusen år gamla runsten i händerna på en astronaut. Konstverket kommer att realiseras både fysiskt och som en NFT (Non-Fungible Token) som ska generera en intäkt som möjliggör ännu mer offentlig konst i Kista.

“Magid Abdul-Karem är inte bara konstnär, utan också utbildad sjuksköterska och energiingenjör, som bor och arbetar i Kista."

Skärmavbild 2022-11-16 kl. 19.55.22
Skärmavbild 2022-11-16 kl. 19.56.28

Magids verk kommer att förverkligas på Grönlandsgången och Blobb.tv:s på Blåfjällsgatan. Båda verken beräknas vara klara våren 2023.

gronlandsgange-1-png
ericsson-1-png

"Min förhoppning är att människor ska stanna upp och reagera på att det har hänt något nytt."

Kolla in Katres konstverk i Kista på Kistagången 10.

Wallstreet powered by the Kloud

Har du lagt märke till konstverket på byggnaden vid Kistagången 10? Det är en unik mix av graffiti, måleri, fotografi och ljussättning som tillsammans skapar en ny visuell upplevelse. Det uppfördes under stadskonstfestivalen Wallstreet Stockholm 2022. Driven av nyfikenhet och experimentlusta är detta första gången som konstnären Antonin Katre blandar tekniker på detta sätt. Djupet, rymden, vinklarna och perspektivet är typiska för hans konst.

Läs mer

Antonin Katre

Den franske konstnären Antonin Katre bor i Paris och reser runt i världen för att uppföra och ställa ut sin konst. Han började med graffiti på nittiotalet och fascineras av övergivna byggnader där konsten han skapar får folk att stanna upp och reagera på att det har hänt något nytt i deras invanda miljö.

corem_klar_2

Foto: Ryno Quantz

"It’s funny to paint a bug here because this is a tech area, and bugs are related to software and stuff like that."

Avgas 0507 3

Foto: Ryno Quantz

Avgas 0507 5

Foto: Ryno Quantz

Avgas 0507 2

Foto: Ryno Quantz

Kista torn 04 07 1

Foto: Ryno Quantz

Avgas 0507 1

Foto: Ryno Quantz

anoplophora by odeith

Kolla in Odeith's konstverk i Kista på Knarrarnäsgatan 7.

WALLSTREET är ett globalt koncept för konstutställningar i våra offentliga stadsrum.

om Kista open art 2022

Responsen på den första konsttävlingen i Kista var enorm. Kista Open Art, som är en del av den större satsningen Kista Art, hölls i juni 2022 och resulterade i över 100 kreativa bidrag på temat Creative change. Två vinnare, vars konstverk kommer att berika Kista med liv och kreativitet, utsågs av juryn. Och det här är bara början. Håll utkik efter framtida utlysningar av förhoppningsvis nya platser som behöver en kreativ förändring.

Let's create in Kista!