P1001769

tech show

Stockholm Tech Show:

Blicka in i framtidens Kista!

3-4 maj hålls tre mässor på Kistamässan, där du som besökare kan utforska den nya teknik som driver företag och samhälle framåt. I The Klouds monter kan du interagera med “The Twin in The Kloud” – en avancerad 3D-modell som tydligt visar vart Kista är på väg.

Två fullspäckade dagar, tusentals besökare, banbrytande innovationer på mässgolvet och inblick i framtidens trender. Det är en bra summering av det som väntar dig som 3-4 maj besöker Nordens största mötesplats för hi-tech och ny teknik.

Det är alltså tre mässor som hålls parallellt; Stockholm Tech Show (hi-tech och transformation genom ny teknik), Smart City Conference & Expo (nästa generations lösningar som driver samhällsutvecklingen framåt) samt Nordic Mobility Conference & Expo (framtidens urbana mobilitetsmodeller). De tre eventen skapar tillsammans en spännande arena som driver företag och samhälle framåt genom ny teknik.

P1047361
P1047380

Tvilling visar Kistas utveckling

I The Klouds monter på Stockholm Tech Show kan du blicka in i Kistas framtid med hjälp av the “The Twin in The Kloud”. En avancerad 3D-modell, skapad av forskningsinstitutet RISE på uppdrag av Kista Limitless. 2022 nominerades den till innovationstävlingen Business Arena Tech Awards.

Syftet med vår digitala tvilling är att tydliggöra Kistas utveckling. Det gör vi med bland annat interaktiva geografiska informationspunkter, en tidslinje som går både bakåt och framåt i tiden samt information om pågående och kommande stadsutvecklingsprojekt, berättar Johan Thomsson, vd för Kista Limitless.

För att så många som möjligt ska kunna ta del av modellen kommer den dels finnas på en stor touchskärm, dels på två iPads.

Den stora stadsutvecklingen är svår att visualisera men modellen gör det väldigt tydligt vart Kista är på väg. Är du intresserad av framtiden – och vill veta varför Kista är den bästa platsen att etablera företag på – får du inte missa mitt och Sara Paskotas föredrag på Smart City-scenen klockan 11.30-12.15 den 3 maj. Vi ses där, säger Johan.

P1001816

Besök The Klouds monter

Interagera med “The Twin in The Kloud” i monter F21 på Stockholm Tech Show! Föredrag om Kistas framtid Johan Thomsson & Sarah Paskota med vänner diskuterar Kistas styrkor och utmaningar och berättar varför ett företag ska etablera sig och växa sin verksamhet just här!

Var: Smart City-scenen

När: 11.30-12.15 3 maj

EN MÖTESPLATS – 3 MÄSSOR

Stockholm Tech Show

5 mässor – 1 event. Mötesplatsen för nästa generations strategier inom Devops, Cloud, Cyber Security & Cloud och Datacenter. Här får besökarna möjlighet att utforska, upptäcka och förstå den nya tekniken som driver företag och samhälle framåt. https://stockholmtechshow.se/

Stockholm Smart City Conference & Expo

Stockholm Smart City Conference & Expo samlar beslutsfattare, strateger, politiker, stadsutvecklare för att se nästa generations lösningar som driver samhällsutvecklingen framåt. Här visas urban innovation, digitalisering, det hållbara samhället samt lösningar för en bättre och mer intelligent framtid för städer och deras medborgare världen över. https://stockholmsmartcitylive.se/

Nordic Mobility Conference & Expo

En ny Nordisk mässa och konferens med fokus på att främja utformningen och antagandet av nya hållbara urbana mobilitetsmodeller. Evenemanget syftar till att ta itu med de framtida utmaningar som transformationen av mobilitetsutvecklingen står inför de kommande åren. https://nordicmobilityexpo.se/

Updating Kista - more news