_F4I4180_JPGoriginalstorlek

KLIMATSMART

Corem tecknar grönt hyresavtal i Kista

Teknikbolaget Accurate Nordic har tecknat ett 3-årigt hyresavtal med Corem, om 1 300 kvm klimatsmart kontor. Inflyttning i fastigheten Helgafjäll 7 är planerad till mitten av september.

– Vi ser goda fördelar med att verka i en teknikintensiv stadsdel som Kista, säger Peter Unger, försäljningschef på Accurate Nordic.

Kontorsytan som Accurate Nordic tar över skapades 2020 som ett klimatsmart enhetskontor för Corem, med utgångspunkt i 100 procent återbruk.

– Vi är glada att få välkomna Accurate som efterträdare till vårt hållbara kontor i Kista. Bolaget blir också ett fint tillskott till den teknikarena som Kista utgör, säger Rutger Arnhult, VD på Corem.

_F4I4243_JPGoriginalstorlek

Bättre rekryteringsbas i Kista

Tillsammans med systerbolaget Accurate Consulting utgör Accurate Nordic ett av Nordens ledande teknikhus. Tidigare låg kärnverksamheten i konstruktion av unika lösningar inom elektronik och elektromekanik för krävande miljöer. Idag omfattar erbjudandet även tjänster och konsulting inom AI, digitalisering och management.

– Vi ser goda fördelar med att verka i en teknikintensiv stadsdel som Kista. Platsen skapar möjligheter för teknikutbyte och samarbeten samt ger en förbättrad rekryteringsbas. Lokalens flexibla utformning möjliggör samtidigt en stor förbättring i funktionalitet för vår verksamhet och inbjuder till kreativa interna samarbeten, säger Peter Unger, försäljningschef på Accurate Nordic.

Faktarutan

Så blir kontoret klimatsmart

För de flesta företag är det produktion eller försäljning av produkter som genererar den största miljöpåverkan. På andra plats kommer personalens resor och därefter kontorsverksamheten. Men det gör det inte mindre viktigt att börja med det som ligger närmast och kanske är enklast att påverka – kontoret.

Kom igång med ditt företags miljöarbete med hjälp av Naturskyddsföreningens guide till ett miljövänligare kontor. Guiden vänder sig till företag som precis har påbörjat sin resa mot ett hållbarare företagande.

Läs mer här

_F4I4006_JPGoriginalstorlek

Updating Kista - more news