p1047480-1-1080×720

Innovation

En inblick in i framtiden:

Kistamässan 11-12 maj

Med allt från AI, 5G och smarta lösningar för framtidens städer till automatisk odling, självkörande fordon och satelitlösningar bjöd Kistamässan på en inblick i framtiden under två spännande dagar den 11–12 maj.

Nordic Future Food, Stockholm Tech Live och Stockholm Smart City Conference samlades alla under ett och samma tak den 11–12 maj på Kistamässan. Tillsammans bildades en spännande kompott av visioner, optimism och innovation.

Redan under första morgonen när montrarna förbereddes med de sista detaljerna fanns det spänning i luften. Flera företag med smarta idéer och teknik i framkant såg fram emot att ta emot besökarna.

p1047597-1080×720

The future is now

Väl i gång kunde man under den del av mässan som bestod av montrar för Stockholm Tech Live och Stockholm Smart City Conference ta del av det mesta som hör framtidens städer till. För i framtidens stad är det mycket som ska falla på plats.

5G-infrastruktur, satellitlösningar, självkörande fordon, maskiner för att hantera och utveckla AI, hållbara och smarta bostäder, laddningsstationer för bilar och en inblick i framtidens trender. Listan kan göras lång på vad en framtida stad kommer att bestå utav. Och här fick vi ta del av det mesta.

Samtidigt som besökarna pratade med de entusiastiska personerna i montrarna, stod visionära företagsledare och experter på scenerna runt omkring och spred kunskap, budskap och berättade om sina framtidsvisioner.

image-from-ios-1-1080×1440
image-from-ios

Framtidens Kista på en 4K 86” skärm

Vi på The Kloud var självklart på plats. Med vårt budskap ”The voice of Kista” tydligt uppsatt i händelserna centrum och en interaktiv 4K-skärm på 86”, fick våra besökare ta del av framtidens Kista. Här fick de själva interagera runt på den stora touch-screenen som visade en drönarbild över Kista, och genom att zooma in och ut, ta sig runt och klicka sig in på de olika delarna av Kista som ska uppdateras kunde de se vad framtidens Kista har att erbjuda. Vi vågar påstå att det var uppskattat. Kul att se er!

image-from-ios-2-1080×810
p1047480-1-1080×720
p1047389

På delen av Kistamässan där Nordic Future Food höll till bjöds det också på stor entusiasm och häftiga lösningar. För i framtidens smarta städer behövs även en nytänkande matindustri. Och den hittade vi här. Här fick vi ta del av innovativ tillverkning av mat, automatisk odling, ren mat, förpackningslösningar, hygienartiklar och modern teknik med ett gemensamt hållbart tänk. Samtidigt som smaklökarna fick testa mat och dryck av högsta, organiska klass.

p1047561
p1001793-1
p1047544-1

Kista har teknologi, innovation och framtidstänk rotat i sitt DNA. Och det var tydligt under dessa dagar. För det här var verkligen en samlingspunkt för just detta. Det gemensamma målet för mässan var: ”Let’s make the world a better place” – och det finns goda anledningar till att tro att många företag under Kistamässan den 11–12 maj kan lyckas göra världen till en lite bättre plats. Och tillsammans bidra till en bättre framtid.

Updating Kista - more news