220401_drönarvy

living

Fem bostadsutvecklare ansluter:

Stärker samarbetet i The Kloud

More change is in the air! När nu fem bostadsutvecklare ansluter sig till The Kloud kommer planerna på att skapa en levande och mer blandad stadsdel att kunna realiseras snabbare. Sveriges mest innovativa stadsdel håller på att förändras i grunden. Och snart kan du läsa mer om de olika bostadsprojekten här på The Kloud-webben.

Ett av syftena med The Kloud är att utveckla Kista till en modern stadsdel med en attraktiv mix av bostäder, företag, utbildning, omsorg och service. Då försvinner också den tidigare upplevelsen av stadsdelen som uppdelad i en ”bostadshalva” och en ”kontorshalva”. Hela Kista ska leva dygnet runt och året runt, och för det behövs bland annat fler bostäder.

Lilla Dimun_MD_02 log

 

Kista Alléväg

8 000 bostäder till 2035

Vid Kista gård har flera bostadskvarter färdigställts och boende har flyttat in. Och många fler bostäder är på gång, såväl i nybyggda områden som i nya eller ombyggda fastigheter i kontorsområdet. Siktet är inställt på att skapa 8 000 nya bostäder och lika många nya jobb fram till 2035, vilket kommer att förändra Kista i grunden.  

Därför är det också riktigt positivt att fem bostadsutvecklare nu ansluter och blir en del av samarbetet i The Kloud; Kista Parkstad (Skanska och Areim), Klövern, JM, NB Nordiska Bostad och Sveafastigheter. Det innebär att kraften i The Kloud som Kistas förändringsmotor ökar ytterligare, vilket kommer att gynna och snabba på stadsdelens utveckling.

– Satsningen på Kista är unik på flera sätt. Dels är det ett av Nordens största stadsutvecklingsprojekt, dels är det en unik samarbetsform med aktörer både från näringslivet, det offentliga och akademin. Men framför allt är Kista ett område med enorm potential och fantastiska framtidsutsikter. Att bostadsutvecklarna nu ansluter till The Kloud är ett tydligt kvitto på hur viktigt det är att vi förändrar Kista tillsammans, säger Johan Thomsson, vd för Kista Limitless och drivande i The Kloud.

Kista_ang

Kista Äng

Lilla Dimun-MD_03 log k

Kista Alléväg

8939-dro___e__narbilder-norrgarden-kista-a___e__ng-2560x1707_2

Norrgården

Ny bostadsdel på webben

Vill du veta mer om de nya bostäderna i Kista? Det planeras både bostadsrätter, hyresrätter och studentlägenheter. Snart lanseras också en helt ny bostadsdel här på The Kloud-webben. Håll utkik i våra kanaler så missar du inget!

kvartersparkvy_200626

 

Kista Parkstad/Reflex Arkitekter

Ett gäng med muskler

Utöver de fem nya bostadsutvecklarna deltar också Ericsson, Stockholms stad, KTH, Stockholms universitet, Kista Science City och Kista Limitless i The Kloud-samarbetet. Bakom Kista Limitless står fastighetsbolagen Castellum, Corem, Revelop och Vasakronan. Sammanlagt ska ungefär 20 miljarder kronor investeras i Kista fram till år 2035. Och då är många av de nya bostäderna inte ens medräknade. Change is definitely in the air!

Kista_SG_aerial

 

Kista Square Garden

Updating Kista - more news