BA_TechAwards_1920x1080_2

TECH AWARDS

The Twin in The Kloud är i final!

BA Tech Awards

The Twin in The Kloud är en avancerad digital tvilling av Kista, som har skapats av forskningsinstitutet RISE på uppdrag av Kista Limitless. Modellen, som idag står i Kista Limitless nya kontor på Kistagången, är nominerad i innovationstävlingen Business Arena Tech Awards 2022.

BA_TechAwards_1920x1080_3

Visar Kistas utveckling över tid

Syftet med The Twin in The Kloud är att den ska kunna användas på olika sätt och i olika sammanhang. Den första versionen visar Kistas utveckling, med bland annat interaktiva geografiska informationspunkter och en tidslinje som går både bakåt och framåt i tiden.

Användaren uppmuntras till att upptäcka och sätta sig in i Kistas stadsutveckling med hjälp av den pedagogiska och interaktiva visualiseringslösningen, som kompletteras med beskrivande information om pågående och kommande stadsutvecklingsprojekt.

Fler lager och användningsområden

Tanken är att kunna addera ytterligare informationslager i The Twin in The Kloud. Användningsområdet för den första versionen är främst att kunna visa upp och skapa samsyn i arbetet med stadsutvecklingen. De fastighetsägare som står bakom Kista Limitless kan också använda modellen för sina egna projekt och som säljverktyg.

BA_TechAwards_1920x1080_1 (1)

Tävlingen avgörs 21 september

BA Tech Awards arrangeras av Business Arena i samarbete med Nordic PropTech Initiative och PropTech Sweden. Tävlingens syfte är att belöna initiativ som på ett smart och hållbart sätt tar samhället in i framtiden.

Det finns två tävlingskategorier; Mest innovativa fastighetsaktör, där Kista Limitless är en av tre nominerade med The Twin in The Kloud, samt Mest innovativa proptech-bolag. Vinnarna i respektive kategori utses på Business Arena Stockholm den 21 september 2022.  

Läs mer om BA Tech Awards

Updating Kista - more news