kista_kloud_8

international

Kommer till Kista:

Internationellt hotell

Fyra stjärnor, 201 rum, spa och wellness-anläggning med takterrasspool, välkomnande lounge och internationell puls. Kista får ett välkommet hotelltillskott i mitten av nästa år, då Sveriges andra AC by Marriott-hotell öppnar i kvarteret Nordic Forum. En ny attraktiv mötesplats som ger Kista energi och fler arbetstillfällen. Projektet på Torshamnsgatan, där tidigare kontor ska bli ett AC by Marriott, är en naturlig del i stadsdelens utveckling.

Ett stort internationellt hotell öppnar i Kista. Läget är perfekt, nära både Kistamässan och många internationella företag. Före detta kontorslokaler byggs om till ett toppmodernt 4-stjärnigt Marriott-hotell i en del av kvarteret Nordic Forum. Fastigheten ägs av Revelop, ett av fastighetsbolagen som står bakom The Kloud.  

Arbetsledaren Lisa Ehlton från entreprenören Wästbygg möter upp i byggetableringen på Torshamnsgatan 39. Hon visar skisser och ritningar, men det är inte så lätt att förstå allt som ska göras genom att bara titta på dokument, så Lisa visar också runt i lokalerna. Vi tittar på de råa och oinredda ytorna som snart ska förvandlas till en välkomnande entré och lobby, en lounge och den härliga spa- och wellnessdelen med pool på en takterrass.

AC Marriott entre
IMG_8659

Sveriges andra AC by Marriott får drygt 200 rum

Den amerikanska hotellkedjan Marriott har ungefär 6 500 hotell och 120 000 medarbetare runt om i världen. I koncernen finns flera välkända varumärken, till exempel Sheraton, Courtyard och Ritz-Carlton. Ett av de yngre varumärkena i kedjan är AC by Marriott, som baseras på ett stilrent spanskt designkoncept, signerat Antonio Catalan.

AC by Marriott i Kista kommer att få 201 rum. Invigningen planeras i mitten av 2023 och anläggningen blir då Sveriges andra AC by Marriott-hotell. Bakom satsningen står Vi Invest, en etablerad hotell- och fastighetsoperatör med bas i Stockholm. Företagets vice vd Aram Mojarrad berättar:

- Vi Invest har idag en portfölj med hotell och fastigheter i mycket starka geografiska lägen i Stockholm, som Karlaplan, Gamla stan och Drottninggatan. Vi såg att Marriott international, trots att det är en så stor kedja, bara hade ett fåtal hotell i Sverige och därför borde utöka sin närvaro. Utbudet för internationella resenärer som har Marriotts lojalitetskort Bonvoy har varit väldigt begränsat i Sverige. Vi enades med Marriott International om att konceptet AC by Marriott skulle passa perfekt för vår satsning och för Stockholm.

kista_kloud_26
IMG_8688
kista_kloud_8

Systerhotellet fick bra start trots pandemin

Sagt och gjort. I mars 2020 – efter två års byggande och mitt under den värsta pandemiperioden – öppnade Vi Invest Sveriges allra första AC by Marriott i Ulriksdal i Solna. Ett helt nybyggt hotell på ungefär 10 000 kvadratmeter med 223 rum, konferens, restaurang, lounge och en uppskattad spa- och wellnessdel om cirka 1 500 kvadratmeter.

- Självklart var det tufft att öppna under pandemin. Men det gick ändå bättre än väntat, mycket tack vare spa-avdelningen, vilket ytterligare stärkte vår tro på konceptet. Även om resandet sjönk kraftigt, såg vi att spa-delen uppskattades av många som på grund av restriktionerna inte kunde resa i väg till andra destinationer. Och AC Lounge var ett perfekt tillhåll för kontorsfolket som inte ville eller kunde jobba hemifrån. Satsningen på spa och wellness innebar att vi, även efter pandemin, kunde locka fler målgrupper än bara affärsresenärer. Vi hoppas kunna tillföra samma energi och positiva upplevelser med vårt hotell i Kista.

02. ACBM Kista-Room View 01

Iberisk stil, tom kyl och Book of Mormons

AC-konceptet är snyggt, stilrent och funktionellt. Trots att det kommer från Spanien och att stilen kallas iberisk, känns inredningen skandinaviskt krusidullfri när Aram släpper in oss i det färdiga visningsrummet på Torshamnsgatan. Här finns allt man behöver på en ganska liten yta utan att det känns trångt. Vi noterar att den typiska hotellrumskylen är tom.

- Hotellgäster efterfrågar inte den klassiska minibaren längre. Vill man ta en drink – med eller utan alkohol – är det mycket trevligare att göra det i loungen än på rummet. Däremot finns förstås behovet att kyla gästernas egna drycker eller livsmedel, berättar Aram.

Plötsligt tar hon upp en rejäl bok från en byrålåda i garderoben.

- Titta här förresten! Det är Book of Mormons, som ska finnas på alla Marriott-hotell för att grundaren Bill Marriott var mormon. Jag vet inte hur länge till det kommer vara ett krav från Marriott International att boken ska finnas på rummen. Alla gäster uppskattar det inte, men de flesta tycker nog mest att det är en kul och udda tradition.

kista_kloud_23

Snyggt, genomtänkt och prisvärt

Visningsrummet har ett elegant golv av kork och stilrena vinyltapeter. Badrummet är sobert och fräscht med kakel och klinkers. Allt känns genomtänkt, praktiskt och väldesignat. De klassiska Marriott-sängarna är påkostade och materialen snygga. AC by Marriott i Kista blir, precis som i Ulriksdal, ett fräscht och modernt 4-stjärnigt hotell där gästerna får mycket för pengarna.

- Grundpriset kommer att ligga från omkring 1000 kr per dubbelrum och natt inklusive frukost. Förutom ett riktigt fräscht hotellrum får man då tillgång till vår härliga AC Lounge, där man kan äta, dricka, jobba eller bara koppla av. Vill man unna sig något extra kan man köpa tillgång till spa, gym och behandlingar. Vi kommer även erbjuda flera så kallade ”connecting rooms, det vill säga rum bredvid varandra med en egen dörr emellan. De är perfekta för barnfamiljer och andra sällskap som vill ha nära till varandra.

kista_kloud_8

Internationell mötesplats ger Kista energi och arbetstillfällen

I Marriotts stora och uppskattade medlemsklubb Bonvoy ger varje hotellvistelse poäng som kan användas senare, på samma sätt som flygbolagens kundklubbar. Hos amerikaner och asiater är Marriott väldigt populärt. Det är ytterligare en anledning till att Vi Invest ville öppna ännu ett Marriott, berättar Aram:

- Kista saknar ett stort internationellt hotell idag. Vi vill förstås attrahera affärsresenärer från företagen i området, men även andra målgrupper. Till exempel familjer och fritidsresenärer som gillar faciliteterna eller möjligheten att boka connecting rooms. Våra gäster kommer även uppskatta närheten till Arlanda och Stockholms city, tillsammans med Kistas goda parkerings- och kommunikationsmöjligheter. Vi riktar oss förstås också till alla som bor eller jobbar i Kista. De kommer kunna äta gott, konferera, gå på after work, träna eller njuta av vårt spa. Jag tror att vi är precis vad Kista behöver idag. En ny och fräsch mötesplats full av energi och möjligheter!

Hotellets öppnande innebär också nya arbetstillfällen för alla som bor i Kista och närområdet. Duktiga, drivna och servicemedvetna medarbetare behövs till alla de funktioner som ett modernt hotell erbjuder. Restaurang, reception, spa, städning med mera.

- Hotellbranschen är mer en livsstil än bara ett jobb, och man behöver älska den livsstilen för att trivas i branschen. AC by Marriott-hotellen erbjuder en internationell atmosfär och många härliga möjligheter, både för gäster och medarbetare. Därför ska det bli riktigt kul och spännande att få öppna ännu ett fantastiskt hotell. Jag vill verkligen önska alla hjärtligt välkomna till AC by Marriott i Kista när vi öppnar nästa år, avslutar Aram.

06. ACBM Kista-Standard Bathroom
01. ACBM Kista-Guest. Corridor

Updating Kista - more news