kist-centrum-1440×810-jpg

heritage

Händelserna som skapade Kista:

Kista Story

Det finns mycket att berätta om Kista. Vi på The Kloud fokuserar oftast på allt som händer idag och de spännande planerna för framtiden. Men det är också intressant att titta åt andra hållet, att blicka tillbaka i tiden. Vad hände här för 1000 år sedan? För 100 år sedan? Hur fick Kista sitt namn? Varför är stadsdelen känd över hela världen?

kungen-centrum-1440×810-jpg

Kista Story berättar kortfattat om de olika händelser som har lett fram till dagens Kista. Du kan läsa om den gamla Kistastenen som restes under Vikingatiden, om Kista gårds historia eller tiden då Järvafältet var ett militärt övningsområde. Annat spännande är bygget av Kistas bostäder med sin speciella arkitektur och etableringen av techföretagen. Här invigde kungen och drottningen Sveriges största och mest moderna inomhuscentrum 1977 och bara ett par år senare utvecklades mobiltelefonin hos Ericsson.

The Klouds tidslinje går åt båda hållen. Bakåt i tiden med Kista Story och framåt med Future Kista. Tidslinjen ska fyllas på successivt, så om du saknar något – från historien eller framtiden – får du gärna tipsa oss på info@thekloud.se.

Upptäck allt spännande som har gjort Kista till vad det är idag.

Starta tidsmaskinen på Kista Story!

Updating Kista - more news