Skärmavbild 2023-10-18 kl. 09.45.38

Coworking

Kistas senaste coworking-plats är invigd:

Välkomna till The Kollective

The Kloud, Castellum och Vakansa ligger bakom nyinvigda The Kollective – kontorskollektivet som tillsammans lyfter varandra, Kista och Järva. Ett nytt space som kan bidra till att Kista blir ett nav mellan Järva och Stockholm. Och locka en mångfald av verksamheter.

Det var 13 oktober som The Kollective i Kista invigdes i sina färgglada lokaler. Här erbjuds bland annat en cirkulärt designad yta med återbrukade material, studios/kontorsrum på 7–17 kvm för 1–6 personer, coworking-yta med touch down-platser, gemenskapsytor för events och samarbeten, mötesrum och självklart: städning, internet och kaffe.

Vi tog ett snack med Robin Alsalehi, som är grundare och VD på Vakansa. Han är glad över att The Kollective nu slagit upp portarna men menar att mycket arbete fortfarande kvarstår.

img-7079-scaled
1696398844782

Hur känns det nu när The Kollective är invigt?

Det känns bra. Saker och ting rullar på och jag är taggad på att försöka göra så gott jag kan här. Invigningen var jättebra och det har var riktigt roligt att träffa många intressanta aktörer.

Hur många är ni som sitter i kontorskollektivet idag?

Det är vi, någon konsult och gänget i föreningen We Listen In, som vann vår tävling där vi tävlade ut tre månaders gratis coworking-plats hos oss.

Finns det lediga platser kvar?

Yes, det finns! Framåt är det fullt fokus på att få allt uthyrt. Vi kommer att fortsätta satsa. Alla som är nyfikna på oss är varmt välkomna att kolla in våra lokaler.

1696398845585

När vi talade sist höll ni på att fixa i ordning lokalen – är du nöjd med resultatet?

Vi gjorde en renovering och nu har vi allt vi behöver när det kommer till inredning och så vidare. Vi fortsätter att göra vårt bästa för att få det ännu bättre. Lokalen ligger väldigt strategiskt till och det är en väldigt fin bottenyta som jag tycker att flera borde kika på. Om vi kan liva upp den här lokalen ännu mer så har vi också en fin innergård. Potentialen är jättestor till att få till ett bra community. Vi vill att de som sitter här ska vara en del av att bygga upp det communityt och det ser vi fram emot nu.

Vad är du mest stolt över med The Kollective?

Än så länge är det tävlingen där vi lottade ut tre månaders gratis coworking där många aktörer var med och tävlade. Då det var så många aktörer som sökte lokaler. Nu vill vi hjälpa så många som möjligt som kanske har lite lägre ekonomi att kunna gå runt och samtidigt kunna hänga här – först då kan jag känna: ”mission accomplished”.

1696398847974

We Listen In vann tre månaders gratis coworking på The Kollective

Vinnare i tävlingen där Vakansa tävlade ut tre månaders gratis coworking-plats blev den ideella föreningen ”We Listen In”, vars syfte är att stärka välmående för kvinnor med utländsk bakgrund i Sverige. De säger så här efter vinsten:

”Vi är väldigt tacksamma över att ha blivit utsedda till vinnare. Det betyder så mycket för vår organisation och vi ser fram emot att växa tillsammans med våra nya fantastiska partners Vakansa, Castellum och The Kloud Kista. Ett stort tack för ert stöd och för att ni är en del av vår resa, vi är superglada över att kunna göra skillnad tillsammans! ”

1696787075225

I framtidens Kista ska människor, företag, konst och vetenskap ha plats att blomstra. Detta initiativ är ett praktexempel på hur vi tillsammans gör det möjligt. Välkomna till The Kollective.

Läs mer om The Kollective

Updating Kista - more news