livingroom-jpg-1080×600

Micro living

Kommer till Kista:

Überflexibelt boende

Bo en dag, flera månader eller år. Konceptet micro-living, att kombinera boende och arbete under samma tak och med flexibla hyrestider, är på G på flera platser Kista. Lägenheterna är fullt möblerade av omtalade designern Tom Dixon.

Det är med inspiration från internationella storstäder som nystartade företaget UNITY nu utmanar Nordens hotell- och kontorsnäringar. De gör det genom att kombinera boende och arbete på ett och samma ställe, samtidigt som hyresgästerna erbjuds extremt flexibla hyrestider. Du kan välja att bo en dag, flera månader eller år.

UNITYs första micro-living öppnade i höstas och ligger i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Här finns 139 studiolägenheter, 100 co-workingplatser, mötesrum, biograf, restaurang, café, tvättmöjligheter och gym. Allt för att bygga en skön communitykänsla.

kitchen-jpg
microliving-jpg

Det är den omtalade brittiska designern Tom Dixon och hans Design Research Studio som står för inredningen i båda Kista-projekten

livingspace-jpg

Sköna vibbar och fullt möblerat

När konceptet nu tas till Kista har UNITY valt att i första etappen satsa på studenter. Till skillnad från pilotprojektet i Hammarby Sjöstad, som är inrymt i en före detta transformatorverkstad, bygger man nytt från grunden. Främst för att kunna leva upp till moderna krav på hållbarhet och energibesparing.

Inflyttning till ”Unity Kista Campus” är tänkt att ske redan nu i mars 2022. Studenterna kommer då ha tillgång till sociala lounger, gemensamma studie- och aktivitetsrum och ett stort kök som kan bokas för privata middagar. Samtliga lägenheter kommer vara fullt möblerade och ha flera fiffiga förvaringslösningar. Bland annat kan sängen omvandlas till en soffa med inbyggd förvaring. Hepp!

I etapp två, ”Unity Kista”, bygger man 136 moderna studiolägenheter som ska stå klara 2023. Här vänder man sig till både privatpersoner och företag som vill hyra lägenheter åt anställda.

Unik design by Mr Dixon himself

Det är den omtalade brittiska designern Tom Dixon och hans Design Research Studio som står för inredningen i båda Kista-projekten. Kreativitet och hållbarhet genomsyrar allt, från själva byggandet till val av möbler och material. Till exempel finns det mattor gjorda av återvunna fisknät.

livingroom-1440×800-jpg

Updating Kista - more news