20220823_121427763_ios

premiere

Premiär:

Kista Innovation Park

Den gigantiska blå mattan ligger på plats! Och med det inleds arbetet med Kista Innovation Park. Mitt i Kistas arbetsplatsområde omvandlar Ericsson och The Kloud tillsammans en grå öde grusplan till en öppen plats för innovation, möten och inspiration. Grått har blivit blått! Och det är bara början.

Ja, det är en enormt stor matta med texten ”Imagine Possible” som har landat på den grå grusplanen utanför Ericssons konferenscenter invid Grönlandsparken. Vi pratar hela 1.250 kvadratmeter! Ytan blir nu en del av Kista Innovation Park, en långsiktig satsning för att gynna kreativitet och innovation. Parken är ett samarbete mellan Ericsson och The Kloud med visionen att skapa en ny plats som ytterligare kan stärka Kistas redan så tydliga arv som innovationsplats.

image005

Imagine Studio flyttar ut

Ericsson inleder nu projektet genom att lyfta ut delar av sin Imagine Studio till testmattan och parken. Mellan 12 och 23 oktober kommer de bland annat att demonstrera det senaste inom innovationsprojektet 5G Ride och självkörande fordon i kollektivtrafiken. Projektet är ett samarbete mellan Kista Science City, Keolis, Telia, Ericsson, KTH, T-engineering, Intel, Scania och Viscando. Exempel på annat som händer är att besökare kommer att kunna tävla med fjärrstyrda bilar och testa både virtuell verklighet (VR) och förstärkt verklighet (AR).

En yta för ALLA!

Tanken är att skapa en öppen plats för att synliggöra det senaste inom teknologi och innovation, en plats där fler människor ska kunna ta del av dagens framtidsteknik. Det som görs idag lägger grund för vad som är möjligt i morgon och en gemensam önskan med Kista Innovation Park är att den ska kunna både stilla och väcka nyfikenhet. Förhoppningen är helt enkelt att fler ska kunna och vilja ta chansen att utforska det som redan finns – och föreställa sig nya möjligheter. Imagine possible!

Och det här är ju inte en yta bara för Ericsson, ytan är öppen för alla! Så kom gärna hit och testa den – kicka lite fotboll, sätt några basketbollar i korgen, kör några sköna moves eller något annat nice.

img_2738
img_2756

Yta under utveckling

Ja, än så länge ser du bara början av det här projektet. Kreativitet och innovation sker ofta i mötet mellan olikheter och därför rymmer projektet också planen att utveckla en härlig mötesplats under 2023. Till våren växer vi till exempel ut med boxparken Friction, en open-air scen och olika restauranger. Så här kommer du att kunna möta allt från sportlovsaktiviteter och dansklasser till innovationsdemonstrationer, after work och samarbeten med lokala aktörer. Men det kommer vi att berätta mer om senare!

image
20220823_121427763_ios

Updating Kista - more news