kista-gokart-jpg-1080×608

Speed

REDAKTIONEN TESTAR:

Rally på ren eldrift

Med en eldriven toppfart på 72 kilometer i timmen, och en banlängd på nästan 400 meter, bjuder O'Learys Kista Gokart på en riktigt cool upplevelse. Det går fort, släpper ut noll avgaser och är nästintill vibrationsfritt. Och det mitt i Kista Galleria.

– Lär känna banans kurvor och gokartens styrning ordentligt första varven. Och tänk på att köra in i kurvorna med lite lägre hastighet för att sedan accelerera ut ur dem, tipsar gokartansvarige Fadim, när vi iklädda snabba racingoveraller, hårnät och racehjälmar står redo att för första gången testa eldriven gokart. Vi slinker ner i varsin Sodi RTX, världens mest avancerade inomhus-gokart på el, enligt O´Learys. Fadim går noga igenom broms- och gasreglage och lämpliga inställningar för sits och pedaler.

– Så gänget, är ni redo?
– Ja!
– Klara, färdiga, go!

kista-gokart-0-jpeg
go cart inomhus i neonfärger

I Kista Galleria finns världens mest avancerade inomhus-gokart på el

Friktion och skönt vinande från elmotorn

Med ett par varv i ryggen lär vi känna kartens styrning och vet hur vi ska ta kurvorna utan att tappa fart. Det är en högst märklig upplevelse att swisha fram i farter kring 70 km i timmen utan motormuller och gaspådrag. Det enda som hörs när karten passerar förbi är friktionen från däcken och ett skönt vinande från elmotorn.

Heatet står mellan förarna Leia och Bromance, medan Zorro och Heinz är hopplöst efter (ja, det är våra artistnamn för kvällen). Men just när Heinz bestämmer sig för att lägga in offensiven är våra åtta minuter på banan slut. Vi vill alla ha mer, men ett nytt overallklätt gäng står och trampar i kulisserna. Adrenalinstinna och lätt svettiga vinglar vi ut genom gokartens dubbeldörrar och tar rulltrappan upp till O´Learys restaurang, där vi möts av både rökmaskiner och discoljus. Det är fredag, vilket betyder discobowling med målet att göra strike i perfekt synk med musiken. Låter som ett utmärkt sätt att fira in helgen på.

kista-gokart-2-1080×804-jpg

Hitta hit

Europas modernaste gokartbana, O'Learys Kista Gokart, hittar ni på plan -2 i Kista Galleria, precis under Filmstaden.

Säkerhet framför allt

Säkerheten på gokart-banan är hög. O´Learys har satsat på en av världens säkraste sarger och ett system där de genom fjärrstyrning både kan sänka farten och stänga av kartar.

O'Learys Kista – ett nöjespalats!

O´Learys Kista Bowling är ett 2 000 kvm stort nöjespalats med 12 bowlingbanor, 4 000 kvm el-gokart, arkadmaskiner, karaoke samt bar och restaurang med över 400 sittplatser. Här serveras mat från det nordamerikanska köket och baren erbjuder ett omfattande öl- och drinksortiment. I lokalen finns det även över 90 skärmar som garanterar att du hela tiden kan följa ditt favoritlag och aktuella sportevenemang.

Updating Kista - more news