Robin_Azad_Comfort_hotel_Kista-2984

hotelism

Comfort Hotell Kista:

Inte ditt vanliga businesshotell

Det sägs att Comfort Hotel, mitt i Kista, är ett typiskt businesshotell. Men bakom den anspråkslösa fasaden döljer sig så mycket mer. Inredningen, den nedtonade belysningen, neonkonsten och maten – allt är som gjort för skönt häng eller AW med vänner och kollegor.

– Comforts dna är att utmana det etablerade och vara lite av en rebell, precis som Kista, säger Robin Azad, hotelldirektör.

Robin_Azad_Comfort_hotel_Kista-2968
Robin_Azad_Comfort_hotel_Kista-2989

Han står i hotellets ”barception” ­– japp precis, en fusion mellan bar och reception – när redaktionen kommer för att intervjua direktören som varit med sedan hotellet öppnade 2018. Det är tisdag och timvisaren har just passerat 11. Kanske dagens lugnaste stund efter frukostrusch och utcheckningar.

Vi slår oss ner med varsin kaffe i en skön soffa, placerad framför en bokhylla fylld med böcker, prydnadsföremål och vad som ser ut som resminnen.

– Vår barception med tillhörande loungedel är så mycket mer än bara en incheckningsdisk. Här kan man köpa sig något gott att äta, ta en drink, träffa nya människor eller sätta sig ner för att jobba. Vi vill att fler än affärsresenärerna ska upptäcka det, säger Robin och fortsätter:

– Med det här fantastiska läget, ett stenkast ifrån både gallerian och Kistamässan har vi alla möjligheter att bli en självklar plats för AW och middagar. En anledning att stanna kvar efter jobbet. Jag har stora förhoppningar om att kunna ”rida på” The Kloud-satsningen och allt som kommer göras för att aktivera Kista.

Robin_Azad_Comfort_hotel_Kista-2958
Robin_Azad_Comfort_hotel_Kista-3008
Robin_Azad_Comfort_hotel_Kista-2983

Skippar det överflödiga

Robin ursäktar sig och skyndar in bakom disken igen, där en gäst dykt upp med en klädpåse. Tanken med ”Comfort-konceptet” är att ge gästen det hen vill ha, men skippa det överflödiga för att hålla nere priserna. Här finns varken roomservice eller minibarer. Och tvätten, den sköter man själv i tvättstugan som ligger precis bakom barception.

– Jag har jobbat i hotellbranschen i tio år, i en mängd olika roller och måste säga att konceptet är riktigt smart och passar många. Det har varit otroligt utvecklande att äntligen ha fått vara med från början i en hotelletablering. Och nu när så mycket ska hända i Kista tror jag att vi kommer hitta nya sätt att utvecklas på.

I dagsläget finns här 194 moderna hotellrum, utformade för att passa både affärsresenärer och turister, en restaurang med lounge, ett fullt utrustat gym samt en fullt utrustad poddstudio att hyra för endast 50kr/h. Samtliga rum går i jordnära färger och har eget badrum med dusch, luftkonditionering, skrivbord och tv med Google Chromecast.

LRComfortHotelKista (57 of 63)
Robin_Azad_Comfort_hotel_Kista-2981
LRComfortHotelK20150

Lite av en rebell

Från köket börjar nu härliga dofter slingra sig ut i den stora lokalen. Det är kocken Giovanni som förbereder lunch till ett stort konferenssällskap. Och tursamt nog blir det caesarsallad över till redaktionen.

Men hallå, vilket genidrag att toppa rätten med krämig balsamico, karamelliserad lök och microgreens. Varför serverar ni inte luncher till allmänheten?

– Vi har valt att till en början satsa på kvällsmenyn, eftersom det finns så många andra lunchalternativ här i Kista. Gallerians Foodcourt sväljer ju många gäster. Och ska vi göra det måste det göras på rätt sätt. Comforts dna är att utmana det etablerade och vara lite av en rebell, precis som Kista. Kista har under lång tid utmanat. Skakat om Storstockholms köpcenterverksamhet och dundrat om resten av Nordens teknik- och innovationscenter. På så vis hör Comfort och Kista ihop, avslutar Robin.

Robin_Azad_Comfort_hotel_Kista-3042
Robin_Azad_Comfort_hotel_Kista-3026
Robin_Azad_Comfort_hotel_Kista-3060

Fakta

Namn:

Robin Azad.

Ålder:

32.

Jobbar som:

Hotelldirektör på Comfort Hotel Kista, på Isafjordsgatan 21, och dessförinnan i varierande ledarroller på bland annat Clarion Hotel Stockholm och Clarion Hotel Sign.

Kul om arbetsplatsen:

Att här finns en fullt utrustad poddstudio att hyra för endast 50kr/h.

I hotelbranschen sedan:

2012.

Utbildning:

Universitetsutbildning inom hotell och management.

Oanad talang:

Gör världens godaste scrambled eggs.

Älskar:

Att se andra människor utvecklas.

Robin_Azad_Comfort_hotel_Kista-2976

Updating Kista - more news