IMG79943

a grand opening

A GRAND OPENING:

Tech, food & good vibes i Kista Innovation Park!

Mitt i hjärtat av Kistas företagsområde har en splitterny mötesplats tagit form: Kista Innovation Park. Här finns en mix av innovationer, mat, dryck och nöje. Allt för att göra Kista till en roligare och mer attraktiv plats under tiden den stora stadsomvandlingen pågår och framtidens Kista växer fram.

Bakom Kista Innovation Park står Ericsson tillsammans med The Kloud. Kista Innovation Park består av flera attraktioner: Ericsson Innovation Lab med democontainrar och den stora blå mattan, boxparken Plåtparken och mat-hubben Myllra. Platsen är till för alla som arbetar, studerar, bor och besöker Kista och här är alla välkomna att besöka och vara med på gratis aktiviteter.

IMG79838
IMG79967

Ericsson Innovation Lab: tech, innovation och motion

Ericssons storsatsning omfattar democontainrar där besökaren kan uppleva och testa teknologiska innovationer som till exempel Connected Greenhouse – ett uppkopplat växthus som med hjälp av sensorer bidrar till att man kan odla och skörda mer effektivt och hållbart. Det finns också uppkopplade bikupor som kan förse biodlare med hälsostatus och om något behöver göras för varje bisamhälle. Tanken är att om man har en idé, vill vidareutveckla en demo eller starta ett projekt är det bara att komma förbi och prata. Innovationer, anställda, studenter och lokalbor ska kunna mötas under roliga former.

Det finns också en container med spel och en racingstol där den som kör sitter vid en skärm och styr en 5G-racerbil ute på den stora blå mattan genom 5G-anslutning, och en container där man kan testa AX(VR). På den stora blå mattan får vem som helst spela basket, fotboll eller vara med på träningspass – här anordnas allt från Qigong, workout och yoga till dansklasser.

IMG79901
IMG_2558
IMG79813
IMG_2542

After work och häng i Plåtparken

En del av Kista Innovation Park är boxparken Plåtparken Kista. Plåtparken kommer att fyllas med kreativa event, spel och musik från onsdag till fredag eftermiddag till sent på kvällen. Det här är stället att ta en pizza, en drink och umgås under solen till bra vibbar från DJ-båset.

En annan del av parken är mat-hubben Myllra. Här har Bram’s Burgers flyttat in och de erbjuder goda hamburgare alla veckans dagar från lunchtid till sent.

IMG79959
IMG70001
IMG_2715
IMG79943

A Grand Opening: invigning den 4 maj

Den fjärde maj var det äntligen dags att inviga Kista Innovation Park. Under en invigningsceremoni kunde man träffas, utforska teknik, äta, dricka och lyssna på invigningstalen till skön musik. På plats för att inviga parken fanns bland andra Johan Thomsson och Sarah Paskota från The Kloud, Rowan Högman från Ericsson och Anders Österberg från Stockholms stad.

Johan Thomsson inledde med att tala om hur man under en tid av stor stadsomvandling vill skapa en plats där innovationer och människor kan mötas under roliga former.

- Stadsomvandling tar tid. Så vi behöver aktivera Kista här och nu. Den här platsen binder samman innovationer med mat, dryck, nöje och möjlighet till tillväxt för fler aktiviteter, sade Johan Thomsson, VD på Kista Limitless. 

IMG70014
IMG79917
IMG70181

Rowan Högman från Ericsson betonade hur viktigt Kista är för innovation, forskning och utveckling.

- Kista är ett otroligt viktigt nav för innovation. Inte bara i Sverige, utan i hela Europa. Det är den plats där det kommer mest patentansökningar ifrån i hela Europa. Kista ska vara en attraktiv plats att arbeta och bo på, och därför tycker vi att den här parken är ett jättebra steg i den riktningen – att göra Kista ännu mer attraktivt. Vi ser fram emot många spännande aktiviteter här, sade Rowan Högman, forskningsledare för 5G-industrisamarbeten på Ericsson.

Anders Österberg från Stockholms stad avslutade med hur man med Kista Innovation Park får ett roligare Kista: 

- Det är inte länge sen vi hade en grushög här och nu har vi Kista Innovation Park! Vi vill alla ha ett roligare Kista, och nu får vi också ett roligare Kista med den här parken vilket är fantastiskt bra. Inom ett par år så kommer alla att säga att framtiden finns i Järva – precis där vi står nu.

IMG79981
IMG70120
IMG79819

Kom ut och lek!

Nu när allt är på plats vill vi uppmuntra alla att besöka, utforska och ta del av allt som händer i Kista Innovation Park. Vem vet vad som blir nästa aktivitet eller innovation på denna framtidens lekplats? Missa inte denna nya livfulla mötesplats där du kan hänga, äta lunch, besöka boxparken, träna och umgås eller presentera kreativa idéer för innovationer.

Ericsson Innovation Lab är öppet på tisdagar till torsdagar från 11–13 (stängt i juli).
Myllra food hub har öppet måndagar till torsdagar 11–22 och fredagar till söndagar 13–22.
Plåtparken Kista är öppen onsdagar till fredagar från 15 till sent.

Följ oss på Instagram för dagliga aktiviteter och planerade event.

Läs mer om Kista Innovation Park

Updating Kista - more news