ax39889-720×480

Hi-tech

Teknik i världsklass:

Kista Mobility Day 2022

Under Kista Mobility Day den 9 juni fick vi uppleva framtiden på plats i Kista. Bakom varje uppställt tält stod människor med innovativa ådror och bjöd oss på häftiga idéer, produkter och uppfinningar.

Årets fokus på Kista Mobility Day var framtida hållbar mobilitet och nya perspektiv på teknik som redan finns tillgänglig. Stora etablerade företag, start-ups och experter från näringslivet, akademin och offentlig sektor samlades för att dela kunskap, diskutera utmaningar och lägga grund för samarbeten.

Press play och se det med egna ögon!

Häftiga prylar åt alla håll och kanter

Vid Grönlandsparken i Kista, där Kista Mobility Day genomfördes, fick besökare vandra omkring och ta del av allt det häftiga. För att nämna en del exempel på vad vi fick ta del av på plats kommer här en summering:

Radiostyrda bilar på 5G (5G ride), drönare (varav en gigantisk kallad: Thunderwasp), urban mobilitet, hållbara lösningar för resande, machine learning-uppfinningar, flexibla eltransportcyklar, computer vision, 3DAI-lösningar, brandsläckarrobotar, teknisk transportsäkerhet, sensorer för att bidra till säkrare fordon och ett säkrare samhälle, VR och WIFI-analys för bättre och smartare städer.

Som ni säkert kan lista ut fanns det mycket häftigt att ta del av, helt enkelt.

I mitten av all action stoltserade The Hub – där det bjöds på street food, games och good vibes. Och många besökare slog sig ner för att njuta av god mat i det strålande solskenet.

Bläddra för fler bilder!

ax30031
ax30002
ax39879
ax39895
ax39926
ax39940
ax30029

Föreläsarna inspirerade många besökare

Under eftermiddagen bjöds det på många spännande föreläsningar. Bland flera röster fick vi bland annat höra Erik Ekudden, CTO Ericsson, Staffan Ingvarsson, VD Stockholm Business Region, Karin Bengtsson, VD Kista Science City och Jonathan Selbie, VD Univrses.

Ämnena var varierande med allt från datadriven trafikplanering för framtiden, integration av drönare i det lokala transportsystemet och självkörande kollektivtrafik till multisensorer och AI-aktiverade applikationer för intelligent transport, morgondagens fordonsindustri och smart mobility.

ax39977-720×480

När vi summerar dagen kan vi konstatera att det blev en dag i sann Kista-anda med massor av tech, innovation och framtidstänk – kryddat med riktigt god gemenskap!

ax39917-720×480

Updating Kista - more news