img_7079

THE KOLLECTIVE

THE KOLLECTIVE:

Powered by Vakansa, Castellum & The Kloud

The Kloud, Castellum och Vakansa har tillsammans skapat The Kollective - kontorskollektivet som tillsammans lyfter varandra, Kista och Järva! Syftet med samarbetet är att på ett innovativt sätt ta vara på tomma lokaler och göra plats för entreprenörer, föreningar och andra goda krafter i järvaområdet som redan idag är en stor del av Kista.

Vakansa är en lokaldelningsplattform och en operatör som både digitalt och fysiskt ska hjälpa Kista att bli en katalysator för Järva och Stockholm.

vakansa

Robin Alsalehi, som är grundare och VD på Vakansa, brinner för hållbarhet och ser stor potential med att nu öppna upp kontorskollektivet The Kollective i Kista, både ur ett hållbarhetsperspektiv och för de möjligheter som finns i Kista.

- ”När vi snart ska öppna The Kollective gör vi det med befintligt material från lokalen, men även med material från andra kontor. Därefter gör vi lokalen levande och pimpar upp den. Desto högre andel återbruk – desto bättre. Sedan vill vi hitta aktörer som sitter i Kista och Järva, eller som borde sitta här. Och bidra till att det skapas liv och rörelse. Ytor ska inte stå tomma – de ska leva.

- ”The Kollective blir ett obemannat kollektiv där mycket tid och energi kommer att läggas på att få in ”rätt” aktörer. Vi vill ha en härlig mix av aktörer som kan samskapa, samverka och hitta en symbios i deras arbete. Ett kollektiv, gärna i en kreativ mix med grannkänsla, där det finns en interaktion mellan alla som sitter här. Det kommer att bli häftigt. Vi på Vakansa kommer själva att sitta här och ser fram emot att få platsen att blomstra tillsammans med andra”.

1_720
1685706411534

Kontorskollektivet som tillsammans lyfter varandra, Kista och Järva

Vakansa har en övertygelse om att det redan finns tillräckligt många byggnader och lokaler för samhällets aktörer.

För The Kollective kommer Vakansa att hyra en 218 kvadratmeter stor lokal i centrala Kista där småföretag om 2–5 personer får egna kontorsrum och tillgång till gemensamma ytor med alla möjligheter.

- Kista och Järva ska vara motorer för varandra som i sitt samspel blir en katalysator för hela marknaden. Det finns mycket värde att skapa och jag tror vi har hittat ett väldigt bra samarbete med Castellum och The Kloud. The Kollective ska bli ett bra exempel på hur vi kan lyfta varandra, Kista och Järva, avslutar Robin Alsalehi”.

img_7079

The Kollective – Powered by Vakansa, Castellum och The Kloud

Tillsammans med Castellum och Vakansa vill vi på The Kloud vara med och bidra till att locka frilansare och småföretag att bli en del av Kista – och berika Kistas härliga mångfald och myller ytterligare.  

I framtidens Kista ska människor, företag, konst och vetenskap ha plats att blomstra. Detta initiativ är ett praktexempel på hur vi tillsammans gör det möjligt. Håll utkik i våra kanaler – mer info kommer!

Vinn tre månaders gratis coworking-plats på The Kollective

Vakansa har anordnat en tävling där man kan vinna tre månaders gratis coworking plats på The Kollective. Tävlar gör du genom att berätta vad du/ni gör och vad ni kan bidra med till den nya coworking-ytan.  

Läs mer och tävla här

065E60CF-E528-4088-8605-0310C047727F

Updating Kista - more news