_H6A5063small

a:place

Varför nöja sig med "work-life balance" när man kan få "life balance"?

It's time to get a:place!

a:place, Castellums och Kistas nya boutiquekontor har slagit upp portarna till ett helt nytt arbetsplatskoncept. Med ett helhetsgrepp för den moderna arbetande människan har man bestämt sig för att gå från ”work-life balance” till ”life balance”. Alla som verkar, vistas och bor i Kista är välkomna. It’s time to get a:place!

Med orden ”Tänk om din arbetsplats vore lite mer som ett andra hem” och ”En plats som underlättar din vardag och ser hela dig som människa, inte bara din yrkesroll” har Castellum gjort redaktionen nyfiken. Det är dags att kolla läget och jag frågar om jag får tjuvkika lite innan invigningen – och det får jag gärna. Så efter att ha parkerat cykeln i cykelrummet (och noterat att det naturligtvis även finns laddplatser i garaget), kliver jag in i en grönskande entré. En brasa sprakar lite lätt i den öppna loungen, det känns faktiskt hemtrevligt.

– Vi vill att du ska känna dig som hemma på jobbet, välkomnar Carl-Michael Augustsson som är affärsutvecklare på Castellum. Därför har vi skapat a:place. Vi kallar det gärna ett boutiquekontor och vi erbjuder allt du kan tänkas behöva för ett modernt arbetsliv.

_H6A5026small

Framtidens kontor i Kista är här

Det nya boutiquekontoret är en del av den miljardsatsning som nu pågår för att göra hela stadsdelen Kista mer levande, för alla som verkar, vistas och bor här. I a:place har Castellum utvecklat något mycket mer än bara en arbetsplats. Man har skapat en toppmodern fullservicebyggnad och ett helt nytt egenutvecklat arbetsplatskoncept.

– Det var 2018, när en större hyresgäst flyttade från fastigheten, som vi såg möjligheten att tänka helt nytt och skapa ett modernt koncept för framtidens kontor. Så vi frågade oss vad marknaden saknade och vad vi skulle kunna göra för att uppfylla kommande hyresgästers förväntningar på en arbetsplats. Och nu har vi a:place, berättar affärsområdeschefen Robert de la Motte.

Symbiotic Concept – symbios mellan byggnad och människa

Tanken med a:place och Symbiotic Concept är att ta ett helhetsgrepp för den moderna arbetande människan. För att underlätta människors vardag har man skapat en plats som ska rymma både utveckling och livspussel. Här ska det alltid finnas någon som kan fixa det man själv inte hinner med, som att passa hunden, beställa matkassar eller boka en taxi. Och med både gym och yogastudio i huset finns alla förutsättningar att få in viktig motion i vardagen. Exempel på annat som ryms inom väggarna är besöksservice, pakethantering, mötescenter med konferensrum, kontorshotell med co-working, fredagskasse, catering, lunch, frukost, AW, cyklar, tvättservice, poddstudio, fredagsbukett… Jag blir faktiskt lite imponerad, de verkar faktiskt ha tänkt på det mesta som kan få vardagen att flyta på smidigare. Du kan till och med få hjälp att tvätta och byta däck på bilen.

– Ett liv blir ingenting utan att man lever livet. Vi tror inte längre på att separera åtta timmars arbete, åtta timmars fritid och åtta timmars sömn. Vi måste kunna integrera livet över dygnets alla tjugofyra timmar, menar Carl-Michael Augustsson. Vi tror att våra arbetsliv alltmer kommer likna våra privatliv och vill göra det lättare för fler att leva livet.

– Vi framtidssäkrar vårt erbjudande med Symbiotic Concept. Med konceptet förvandlar vi kontoret till en inkluderande plats för individens alla behov, inte bara de arbetsrelaterade. Vi tror verkligen på att gå från work life balance till life balance. Och vi vill bidra till att så många som möjligt att känna att deras arbetsvardag är en rolig del av livet, säger Victoria Ströby, marknadschef på Castellum.

_H6A4869small

Carl-Michael Augustsson, Affärsutvecklare på Castellum

_H6A5031small

Utöver vass service så är fastigheten naturligtvis fylld med smart teknik. Dessutom genomsyras a:place också av biophilia, vilket innebär att man integrerar växtlighet och organiska former i byggnaden. Det är inte bara för att det är trevligt och suddar ut gränser mellan inne och ute, forskning visar också att man med biofilisk design ökar såväl människors välmående och kreativitet som produktivitet. Biophilia är en av Symbiotic Concepts fyra hörnstenar – tillsammans med hälsa, smart teknik och service.

Trivsamt och hållbart

a:place har en totalyta på drygt 10.000 kvadratmeter och fastigheten är hållbarhetscertifierad med LEED GOLD. Byggnaden är indelad i zoner som erbjuder olika tempon och ljudnivåer. Man menar att man har lagt stort fokus på att få till både trivsamma och hållbara miljöer som välkomnar både arbete och avkoppling. Det ska finnas utrymmen för alla typer av möten och man ska kunna välja om man vill jobba ostört och fokuserat, i sorlet av socialt umgänge eller i orangeriets lummiga oas. Två tredjedelar av fastigheten är redan uthyrda.

The Shared:place

Som ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag menar man på Castellum att man vill mer än att skapa morgondagens innovativa arbetsplatser, man strävar också alltid efter att ta ett helhetsgrepp om området man verkar i. Det kan handla om det mesta från att föra in mer grönska i gatumiljöer, förbättra kommunikationer eller utöka serviceutbud och tillhörighet. Fokus är att skapa miljöer med förutsättningar som kan få människor att växa och företag att utvecklas.

– Vi tror på framtiden och ser a:place som en viktig länk i uppgraderingen av Kista, säger Carl-Michael Augustsson. Nästa steg är att tillsammans med våra grannfastigheter utveckla vår gemensamma gård, som idag mest består av en stor parkeringsplats. Där vill vi skapa en intressant och självklar mötesplats. Kanske kan vi göra plats för Bondens marknad eller konst och kultur. Vi kallar den The Shared:place.

_H6A5051small

En plats för alla

Med a:place vill Castellum också ta ett vidare socialt ansvar för Kista och man välkomnar därför alla i stadsdelen. Det är alltså inte bara de som sitter i huset som får nyttja allt som ryms inom a:place utan här är du och jag lika välkomna att träna, fika, beställa matkasse eller kanske en fredagsbukett, ses för en AW eller vad man nu är sugen på.

– För våra hyresgäster ingår alltid en grundservice i hyran, säger Carl-Michael Augustsson. Och de har såklart rabatter på tillval.

Stor Invigningsfest

Det är dags för redaktionen att säga välkommen till Kistas nya destination och mötesplats! Du hittar a:place på Torshamnsgatan 27. Det tisslas och tasslas om en stor invigningsfest efter jul- och nyårshelgerna. Maybe this will be your:place…

_H6A5063small

Updating Kista - more news