IMG_5081

RECHARGE

Testas live i Kista:

Vinnande lösning för fordonsladdning

”Finns det en p-plats så ska det vara en laddplats”. Så sade trafikborgarrådet Daniel Helldén i samband med finalen av Innovativ Gatuladdning – en tävling som arrangerades av Stockholms stad, Vinnova och Kista Science City. En viktig del av priset till det vinnande bidraget från Waybler är att deras lösning erbjuds skarp testning live i Kistas gatumiljö.

Under samtalet mellan trafikborgarrådet Daniel Helldén och fastighetsbolaget Vasakronans hållbarhetschef Anna Denell framkom också att större delen av all fordonsladdning sannolikt kommer att ske där bilen normalt är parkerad, till exempel vid den egna bostaden eller i kontorets garage. Men det finns ändå ett stort behov av bättre och smartare möjligheter att ladda bilen under gatuparkering på stan.

IMG_5071
IMG_5087

Waybler vann i tuff konkurrens

Av de ungefär tjugo inlämnade tävlingsbidragen tog sig lösningarna från företagen AddEl, Waybler och ChargeNode vidare till finalen, där de fick presentera sina lösningar för ett 50-tal deltagare. Vinnare blev till slut Waybler med motiveringen:

”För sitt bidrag med en nytänkande design som kan anpassas till flera olika gatumiljöer, inom hela Stockholm stad, och som till sin utformning bidrar till kostnadsbesparingar, i både anläggning och installation genom att minska behovet av schakt.”

Wayblers lösning möjliggör kostnadseffektiv laddning i gatumiljö och skapar förutsättningar för lönsamhet för alla parter. Genom minimalt markarbete kan lösningen installeras utan större påverkan på det offentliga rummet, och med hjälp av lastbalansering, styrd från molnet, kan fler bilar laddas på den effekt som redan finns på plats.

IMG_5240

Testas i Kistas gatumiljö

En del av priset är att Waybler får chans att testa sin lösning på plats i Kistas gatumiljö. Alla tre finalisterna ges också möjlighet att söka bidrag på upp till en miljon kronor från Vinnova.

Läs mer om tävlingen, vinnaren och smartare fordonsladdning

Kista Science City: Tillsammans accelererar vi omställning genom ny teknik och nya lösningar

Stockholms stad: Innovationstävlingen avgjord

Dagens Industri: Deras lösning ska få stockholmarna att ladda sin bil på gatan

Vinnaren Wayblers webbplats

IMG_5073
IMG_5042

Updating Kista - more news