Kista's
voice

The Kloud är ett initiativ för framtidens Kista där människor, företag, konst och vetenskap ska ha plats att växa och blomstra. En förändringsmotor, en gemenskap och Kistas röst.

IMG_9326

A movement for a next generation where people, businesses, art, and science thrive.

Ung kvinna håller på med mobilen och sociala media

WE ARE THE KLOUD

Kista är på väg att förändras. The Kloud är ett brett initiativ där vi tillsammans med kommersiella fastighetsägare, Ericsson, KTH, Stockholms universitet, Stockholms stad, Region Stockholm och Kista Science City aktiverar och utvecklar stadsdelen. Vårt mål är att förena verksamheter, bostadsutvecklare, akademi och stad för att skapa en mer levande stadsdel, med fler bostäder, fler jobb och som är rolig att vara i. Bakom The Kloud står Kista Limitless som är ett bolag skapat av fastighetsägarna Castellum, Corem, Revelop och Vasakronan med syfte att stärka Kista som kreativ plats och tillväxtmotor.

change is in the air

Kista har många styrkor. Det är ett av världens ledande kluster för teknik- och telekomföretag, det finns bra kommunikationer, en välbesökt galleria och omtyckta grönområden, men Kista behöver en uppdatering. The Kloud är förändringsmotorn som driver arbetet framåt. The Kloud är Kistas röst. Framtidens Kista har redan startat och utvecklingen med nya kommunikationer, innovativ teknik, moderna boendekoncept och bostadsområden, kontor, parker, gångvägar och vägar pågår för fullt. Kistas stadsutveckling är den tredje största i Stockholm. Det är en stadsdel i ständig rörelse. 

illustration and vision of future Kista

Tillsammans med våra partners

Utan våra partners skulle vårt initiativ inte finnas. Här kan du läsa mer om varje enskild partners bakgrund, roll i Kista och hur de ser på Kistas spännande framtid.

Reception i en av Castellums fastigheter

Castellum utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar i Norden. Vi erbjuder framtidens arbets- och mötesplatser, där organisationer kan utvecklas och vara attraktiva arbetsgivare. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030.

Utsidan av Castellums fastighet

Vår närvaro i Kista inkluderar fullservicefastigheten Kista One, med det nya koncept a:place som öppnar hösten 2022. Idén och konceptet bakom a:place är unikt för Kista och kommer att ta tjänsteutbud och service till nästa nivå med inom- och utomhusgym, poddstudio, hundpassning, handy guy, café och fredagskasse.

Vi har nio fastigheter inklusive Kista One och a:place, ett servicekoncept som levererar värde utöver förväntat. Även tre gymnasieskolor, en grundskola och en yrkeshögskola finns i en av fastigheterna.

Kista K

Castellum kommer även fortsätta att vara en aktiv del av framtidens Kista och förvalta och utveckla våra fastigheter enligt vår vision – En värd bortom det förväntade.

blob-partners-4
nordic-5-revelop-1440×810-jpg

Revelop vill skapa liv i Kista och utgår från det befintliga för att kunna utveckla Kista enligt vår vision – Vi skapar hållbara stadsmiljöer för vår egen och kommande generationer.

Revelop har varit verksamma i Kista sedan 2015 och idag äger vi nordicForum som är ett fullservicekoncept med både kontor och hotell och där företag inom IT, bilsäkerhet, förnybar energi och medicinteknik har sina verksamheter.

nordic-5-entre-revelop-1080×1368-jpg

Revelop vill skapa positiv förändring genom att förädla och utveckla fastigheter och platser utan att ta ny grön mark i anspråk. Allt vi gör genomsyras av ett fokus på hållbarhet och vår målsättning är att ta fram attraktiva, livskraftiga platser som bidrar till hållbara stadsmiljöer. Vår närvaro i Kista inkluderar bland annat fastigheten nordicForum.

Just nu pågår ett projekt med att bygga om tomma kontorslokaler till ett fyrstjärnigt hotell i samarbete med en av världens största hotellkedjor och deras premiumvarumärke Voco Hotel. Här skapas över 200 rum, en restaurang med uteservering konferens och pool - genom utveckling av den befintliga fastigheten och marken runtomkring.

nordic-5-garden-revelop-1080×1368-jpg

Som ett led i omvandlingen till ett attraktivt livskraftigt Kista har vi skapat en ny park med grönska, utegym och en pergola där det tidigare låg en parkering.

“År 2040 är Kista är en av Stockholms mest attraktiva och innovativa stadsdelar för etablering inom framtidsindustrin.”

Thomas Jonasson, Head of Strategic Leasing & Concepts, Revelop om Kistas framtid

gustav-kaiser.2

Vasakronan är stolta över Kista och satsar för att fortsätta utveckla Kista efter vår vision – Den goda staden där alla människor trivs och verksamheter utvecklas.
Foto: Gustav Kaiser

Ericsson är en viktig hyresgäst med flera egna byggnader.

Foto-Anders-Fredriksen_Kista-Entre

“Nu skapar vi en trygg och stadslik miljö som ska leva dygnet runt. Ett Kista för de som lever, studerar och jobbar här.”

Karl Lindgren, områdeschef, Vasakronan om visionen för Kista

Vasakronan äger flertalet fastigheter i Kista. Bland de mest kända finns Kistas landmärke - Kista Science Tower och Kistas välkomnande byggnad - Kista Entré. Två moderna byggnader med ett stort utbud av service, konferensanläggningar och fin utsikt där en stor blandning av olika företag har sina verksamheter.

rodrigo-paras

På Vasakronan brinner vi för att planera och bygga städer där företag kan utvecklas på bästa sätt och där människor trivs att vara. Det gör vi genom god förvaltning och utveckling av våra fastigheter, stråk och områden eftersom den goda staden innehåller så mycket mer än bara husen. Vår närvaro i Kista inkluderar fastigheterna Kista Science Tower och Kista Entré.
Foto: Rodrigo Paras

Kista Gate fasad

Corem utvecklar och förvaltar fastigheter på ett långsiktigt och hållbart sätt med hyresgästen i fokus. Vi bedriver vår verksamhet med egen personal på alla nivåer och vi erbjuder mer än uthyrning, det kan vara allt från service till stadsutveckling.

Corem har varit verksamma i Kista sedan 2006 och idag har vi fastigheterna Kista Gate och Ericssons huvudkontor. Vi samarbetar med Changers Hub som nu flyttat in på Arne Beurlings torg och börjar etablera sin verksamhet i Kista.

Vår närvaro i Kista inkluderar Kista Gate och Ericssons huvudkontor, vi har även flera äldre fastigheter och First Office, ett kontorshotell.

Tele 2_ Ericsson 4425

Vissa fastigheter kommer att utvecklas, och en del kommer att ersättas för att ge plats åt nya bostäder. Vi arbetar aktivt med att förvandla utrymmet mellan husen och skapa rum för liv, rörelse och möten, ett exempel på detta är vårt samarbete med Changers Hub.

Corem kommer fortsätta vara en aktiv del av Kista och förvalta och utveckla våra fastigheter enligt vår vision – Fastigheter för framtiden!

The Kloud är förändringsmotorn, rösten och en gemenskap för ett Kista i förändring.

GettyImages-1141254399
delar ut ballonger och cookies på kistas gator
GettyImages-1352968008
digital-map
GettyImages-1284284200
GettyImages-1310750664

We are The ones who say ”why not” when others say ”hell no”.

FAQ

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om The Kloud, Kista Limitless och vilket värde vi ska tillföra i Kista.

Rent konkret, vad är det man kommer göra i Kista?

Skapa en attraktiv blandstad med både bostäder, kontor och service som lever dygnet runt.

Tillsammans med bostadsutvecklarna och staden så kommer vi att investera mer än 20 miljarder i området, vilket kommer att generera över 8 000 nya bostäder, 8 000 nya arbetstillfällen samt ny och upprustad infrastruktur. Stadsdelens offentliga rum som parker, torg och andra ytor kommer att utvecklas och det kommer att etableras nya hotell, restauranger, caféer och kontor, ett flertal nya samhällsfastigheter inom skola, vård och omsorg samt förbättrade förutsättningar för det lokala idrotts- och föreningslivet.

Vad ger satsningen för värde?

Vi vill göra Kista mer levande, lättillgängligt och roligare för både Järva och Stockholm.

Vårt mål är att göra Kista till en mer levande stadsdel, med fler bostäder, fler jobb och som dessutom ska bli roligare att vara i. Det kommer göra Kista till en mer lättillgänglig och relevant plats – oavsett om det gäller att bo på, jobba i eller besöka. Det gäller både för resten av Järva och för Stockholm som helhet.

Vad är The Kloud?

Kistas förändringsmotor, Kistas röst och ett community som förenar olika aktörer.

The Kloud är ett varumärkeskoncept som förenar de olika aktörerna i Kista såsom fastighetsbolag, bostadsutvecklare, verksamheterna, akademin och staden. The Kloud kommer genom sina kanaler vara Kistas samlande gemensamma röst.

Varför investerar man i Kista?

För att stärka Kista som varumärke, engagera människor i utvecklingen och attrahera nya företag, studerande och boende till Kista.

Vi ser ett ansvar att göra Kista till sitt bästa jag. Det är ett enormt viktigt område både för Stockholm och för Sverige – det är en tillväxtmotor för Stockholm, och här finns flera av framtidens viktigaste bolag. Satsningen kommer att innebära att fler företag sätter sig i Kista och nya jobb. Självklart tror vi också att det är en god investering rent ekonomiskt.

Vad har the Kloud gjort hittills?

Vi skapar samarbeten, en snyggare och trevligare plats att vara på och ser till att det finns platser att umgås på. Dessutom jobbar vi dagligen med spännande nyheter om Kista.

Vi har redan engagerat oss i stadsrummet för att skapa en trevligare plats att vara på – genom att exempelvis addera ny belysning. Vi har även satt i gång en rad olika samarbeten med organisationer som nu har en plats i Kista – där Changers Hub är ett exempel. Vidare har vi skapat ”The Hub” som är en plats att umgås och hänga på intill Grönlandsparken, vilket kan ses som ett första exempel på liknande initiativ som planeras framöver. Vi skapar dessutom dagligen innehåll för våra kanaler thekloud.se, Facebook, Instagram och LinkedIn där vi berättar om allt som händer i stadsdelen.

Vad är Kista Limitless?

Ett gemensamt bolag skapat av fastighetsägarna Corem, Castellum, Vasakronan, Revelop och Atrium Ljungberg för att tillsammans stärka Kista.

Kista Limitless är ett bolag som ska stärka Kista som kreativ plats och tillväxtmotor i norra Stockholm. Det är ett sätt för fastighetsägarna i området – Corem, Castellum, Vasakronan, Revelop och Atrium Ljungberg – att arbeta gemensamt mot samma mål. Kista Limitless startade 2021.

Fakta

Nuvarande handlingsplan i korthet, 2021–2035
  • 8 000 nya bostäder.
  • 8 000 nya arbetstillfällen.
  • 2 nya hotell.
  • 20 nya samhällsfastigheter.
  • Restauranger, caféer och kommersiella ytor.
Uppgraderingar

Uppgradering av Jan Stenbecks torg, Grönlandsparken, Arne Beurlings Torg, Grönlandsstråket, Helenelundskopplingen, Studentstråket, Kistagången, Färögatan, Isafjordsgatan samt etablering av nya kvartersparker.

Utbyggnader och upprustningar

Utbyggnad av tvärbanan, upprustning av tunnelbaneplatsen och busshållplatsen.

Vad händer mer?

Ett gemensamt tjänsteerbjudande inom destination, service, hälsa och community omfattande gemensamma evenemang, såsom inspirationsföreläsningar och testbäddar samt lokala utställningar där bolag och individer får visa upp sig och synliggöra Kistas innovationer och framgångssagor.

Vi ses i Kista!
Rodrigo-Paras

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Kista Limitless AB, orgnr. 559325-1829 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig